Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2008 13:15 - НАГЛОСТТА НЯМА КРАЙ
Автор: bulgariancomments Категория: Политика   
Прочетен: 2858 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Доживяхме поредния доклад, този път на ОЛАФ. За пореден път документ на Брюксел “разбива” българската корумпирана политическа система и прикриваните от нея бизнесмени-спонсори. За пореден път властите се опитват да прикрият доклад на Брюксел, но чрез разни медии той достига до обществото.

Недоумение буди възмущението на вицето Меглена Плугчиева. Според нея, предаването на доклада на ОЛАФ на българските медии е некоректно спрямо Европейската комисия и българското правителство. „Въпреки това, очаквам отговорните институции да си свършат работата”, заявява Плугчиева.

Другарко Плугчиева, некоректно е единствено и спрямо вас - като управляващи. Все си мисля, че Брюксел е подал докладчето на когото трябва. И каква е тази друга глупост, казана явно насред ужаса Ви, че “въпреки това” очаквате отговорните да си свършат работата? Ми то това не е ли даденост, че трябва й да се уточнява? Или в превод означава, че сега кат са научили, ще требва и да направим нещо...?

В същото време, председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов (НДСВ) заявява, че президентът Георги Първанов дължи обяснение пред обществото за финансиране на кампанията му от “бизнесмена” Людмил Стойков. А според главния прокурор -  няма никакви данни за покровителство на държавата над схемите на Людмил Стойков за източване на САПАРД.

В същото време Гоце ни лук ял, нито даже го й мирисал. Той си раздава ордени, поредните...

Днес “Мадарски конник” - първа степен беше връчен  на Жозеп Антони Дуран и Лейда – председател на Комисията по външна политика в Конгреса на депутатите на Кралство Испания. Отличието се връчва за особено големите му заслуги за присъединяването на Република България към Европейския съюз.

Демек – “вие ме плюйте – то капки пръскат” или “не чух, не видях, не знам”.

Е, стига толкова – поне капчица срам нямате ли?



Тагове:   край,   наглостта,


Гласувай:
0



1. roksolana - ...
16.07.2008 14:13
Нямат. И половин капчица.
цитирай
2. galinabg - СЛЕД ТОЗИ ДОКЛАД-
16.07.2008 16:54
ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ!ВЕДНАГА!
цитирай
3. анонимен - хахахаха
16.07.2008 23:01
Брей колко фенове на Линч, и нямам предвид режисьора. Има съд - добър, лош, корумпиран, некорумпиран - това е положението. Другото е хаос.
Точно затова докладите на ОЛАФ не са предназначение за публиката, защото отправят забележки, но не осъждат. Така е навсякъде - затова не знаем какво за казали за прословутия закон, който амнистира Берлускони в Италия, или за далаверите с умишлените палежи в Гърция. Просто сега могат да бъдат осъдени пред Европейския съд за клевета. И интересно какво ще говорите когато ни праснат глоба, че тази информация е достигнала до медиите. Или тогава това ще е оправдана глоба.
Ако трябва да има оставки, то трябва да са във Висшия съдебен съвет, защото явно някой там предпочита да слугува на тези, които са го качили там, вместо да спазва законите.
Но ми е интересно, как въобще този "скандал" щеше да е възможен, ако Първанов не беше обявил кой го е спонсорирал.
С две думи, проблемът не е в изпълнителната, а в съдебната власт - ако тя си вършеше работа, сега нямаше да има за какво да спорим. А да и съдебната власт е НЕЗАВИСИМА, затова за това какво става там не е виновно правителството (което си има достатъчно други кусури, за които да бъде критикувано).
Но ми е много чудно как някои политици, които довчера плачеха как изтичала класифицирана информация, днес с такава охота я използваха. Съжалявам, но когато не спазваш законите като опозиция, Боже опази какво ще стане ако вземеш властта.
цитирай
4. анонимен - Другарю!Европа ли трябва да върши ...
17.07.2008 07:50
Другарю!Европа ли трябва да върши работата на българската опозиция?Къде беше тя за да открие и прекрати тия далавери?Ама тя с дреболио не се занимава.Дай на опозицията влакови пожари,президентски лов.Къде колко души загинали в катастрофи и кой да подаде оставка заради поредна катастрофа.За далаверите ни гък.Не обичат много икономическите проблеми опозиционните ни политици.Защо ли тъй?
цитирай
5. bulgariancomments - Другари,
17.07.2008 15:36
Виждам, че Партията-Майкадържава ви е активирала. Невероятно съм й благодарен. Да е жива и здрава и още сто години.
Ха сега анонимковци такива, дето и пари ви дават, за да пишете по всички форуми, се регистрирайте в сайта и тогава пишете коментари.
Благодаря и успех на комунизма!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: bulgariancomments
Категория: Политика
Прочетен: 52423
Постинги: 33
Коментари: 28
Гласове: 261
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031